oops blog

Η Επόμενη Μέρα…

Αφορμές πολλές,  δεν ήθελα και πολύ να ξεκουνηθώ από τον καναπέ των ημερών της καραντίνας για να γράψω. Σκέψεις πολλές, κυριολεκτικά έχει καεί το σύστημα… εκεί πάνω. Ανησυχίες τρελές, η μία ιδέα αναιρεί την άλλη. Ερωτήματα πολλά,  πως θα είναι η επόμενη μέρα;

Είναι γεγονός ότι περάσαμε ένα παράξενο αλλά πολύ ελπιδοφόρο Πάσχα φέτος. Στο κήπο και στο μπαλκόνι ξαναβρεθήκαμε ως οικογένειες, ξαναβρήκαμε χρόνο, ξαναβρήκαμε τους γείτονες μας, ξαναβρήκαμε ο ένας τον άλλον. Μόνο θετικά βρίσκουμε η Μαρία και εγώ σε όλο αυτό και πραγματικά το χαιρόμαστε πολύ. Αν την επόμενη μέρα καταφέρουμε να κρατήσουμε όλα αυτά τα καλά και με υγεία συνεχίσουμε τη ζωή μας, ίσως να τα κάνουμε καλύτερα αυτή τη φορά.

Παράδειγμα το πως μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα είναι όσα έγραψε ο Giorgio Armani για τη μόδα :

Δεν θέλω να δουλεύω έτσι πια. Είναι ανήθικο. Δεν είναι λογικό ένα σακκάκι ή ένα κοστούμι μου να υπάρχει στο κατάστημα για 3 εβδομάδες και μετά να το αντικαθιστούμε με ένα νέο που δεν θα διαφέρει από το παλιό… Είναι ένα σύστημα που καθοδηγείται από τα πολυκαταστήματα και δυστυχώς είναι η κυρίαρχη νοοτροπία. Ηρθε η ώρα να την αλλάξουμε. Να τελειώσει αυτή η ιστορία. Αυτή η κρίση είναι μια υπέροχη ευκαιρία να επιβραδύνουμε τα πάντα. Να επανορθώσουμε τα πάντα. Να ζωγραφίσουμε έναν πιο αυθεντικό και αληθινό ορίζοντα.

Τι ωραία που τα λέει. Είναι γεγονός ότι όλες οι μεγάλες “βιομηχανίες” προϊόντων & υπηρεσιών θα αλλάξουν (αν δεν έχουν αλλάξει ήδη) τρόπο λειτουργίας αλλά και τρόπο προσέγγισης του καταναλωτή. Ακόμη και εγώ όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας έχω “κατεβάσει” πολλές ιδέες για το πως μπορώ να αλλάξω τον τρόπο που λειτουργεί το γραφείο μου αλλά και εγώ προσωπικά. Αλλαγές που δεν είναι εύκολες, που είναι ψυχολογικά δύσκολες, που χρειάζονται τόλμη και ρίσκο και όπως λέει ο Χόρχε Μπουκάι στο 20 Βήματα Μπροστά :

Το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο είναι να ζεις μια ζωή χωρίς να παίρνεις κανένα ρίσκο.

Αυτή η φράση του βιβλίου με εκφράζει όσο τίποτε άλλο. Έτσι έχω ζήσει, έτσι συνεχίζω να ζω τη ζωή μου και έτσι έχω σκοπό να ζήσω από εδώ και πέρα.

Όμως ακόμη πιο σημαντικές είναι οι αλλαγές που αποφάσισα και ξεκίνησα να υλοποιώ σε προσωπικό επίπεδο. Είχα βάλει στόχο το 2020 να ξαναφτιάξω μια σχέση στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Η κρίση επίσπευσε αυτή την διαδικασία και ναι θα σου έλεγα οτι έως και έστρωσε το έδαφος για να γίνει ομαλά και ανθρώπινα χωρίς πολλά πολλά.

Η στιγμή που περνάμε είναι ταραγμένη αλλά δίνει και ευκαιρίες που θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αρπάξεις. Η κρίση μας προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα, να διορθώσουμε ό, τι είναι λάθος, να αφαιρέσουμε το περιττό, να βρούμε μια πιο ανθρώπινη διάσταση. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο μάθημα αυτής της κρίσης. Η ανθρώπινη διάσταση που πρέπει να βρούμε σαν άτομα και σαν κοινότητα για να λειτουργήσουμε με άλλους ρυθμούς, για να δώσουμε έμφαση στα σημαντικά, για να δώσουμε χρόνο εκεί που αξίζει, για να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και μέσα από αυτό, ίσως βρούμε το νόημα της ζωής μας…

Ίσως, δεν ξέρω αλλά αξίζει το ρίσκο να προσπαθήσω. Εσύ; 

Στάθης

ΥΓ. Έβαλα φωτογραφία μας από την Ύδρα γιατί δείχνει αισιοδοξία, αγάπη και επειδή περιμένουμε πως & πως τη μέρα που θα μπορέσουμε να ξαναπάμε στα αγαπημένα μας νησιά, (Ύδρα & Ίο) να πάρουμε ανάσες και να κάνουμε restart!

OOPS SHOP

oops έχεις γνώμη, γράψε την εδώ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ Το προϊόν αφαιρέθηκε. Ακύρωση
  • Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.