oops blog

Κέικ Πορτοκάλι για Πρώτη Φορά…

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Γενικά, μαγειρεύω. Γλυκά όμως δεν έχω κάνει παρά μόνο τον κορμό με συνταγή της μαμάς μου. Την Κυριακή που πέρασε αποφάσισα να κάνω για πρώτη φορά Κέικ πορτοκάλι.

Θέλεις 20 λεπτά για την προετοιμασία, 45 λεπτά για το ψήσιμο και 5 λεπτά για να το απολαύσεις !

είναι πανεύκολο

Δεν το πίστευα, αλλά είπαμε, ήταν η πρώτη μου φορά. Πολύ πολύ εύκολο για να γίνει, όμορφη διαδικασία με λίγα υλικά, οικονομικό και το αποτέλεσμα φανταστικό.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • τον χυμό από τα πορτοκάλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • βούτυρο και αλεύρι, για το άλειμμα της φόρμας
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

και αφού τα μάζεψα μπροστά μου ξεκίνησα

Ακολούθησα τα παρακάτω βήματα και κάνε και εσύ το ίδιο :

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο και συνεχίζεις έως να ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνεις ένα-ένα τα αυγά.
  • Προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια και ανακατεύεις.
  • Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις αλάτι, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύεις με κουτάλι.
  • Προσθέτεις το μείγμα των στερεών υλικών, στο μείγμα με τα αυγά, και χτυπάς με μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν.
  • Βουτυρώνεις φόρμες που εγώ πήρα από το σούπερ μάρκετ (δες φωτογραφίες μου) και ρίχνεις μέσα το μείγμα.
  • Ψήνεις για 40 λεπτά αλλά επειδή φούρνος με φούρνος διαφέρει ελέγχεις με μία οδοντογλυφίδα. Ξέρεις πρέπει να βγει “καθαρή”.
  • Εγώ το πασπάλισα με άχνη.

Super απλό και γευστικό… do it !

ΥΓ. η συνταγή δεν είναι δική μου. Απλά έψαξα διάφορες, πήρα ότι μου άρεσε, προσάρμοσα ποσότητες (ειδικά στη ζάχαρη & στα αυγά) και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο.

oops έχεις γνώμη, γράψε την εδώ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  • Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.