oops blog

Καιρός για Αλλαγές !

Είναι καιρός για αλλαγές. Όλοι μας ξορκίζαμε να φύγει το 2020, χοροπηδήσαμε στην αλλαγή του χρόνου από την χαρά μας που έφυγε, όμως αυτή η αλλαγή δεν έφερε κάτι, όπως θα έχεις διαπιστώσει και εσύ.

Αυτή η χρονιά κουβαλά όλα όσα ζήσαμε την προηγούμενη και άλλα τόσα. Οι αλλαγές ή μάλλον οι εναλλαγές στην καθημερινότητα μας είναι συνεχής, μη αναμενόμενες και όλο εκπλήξεις. Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας να πέσεις στη μαύρη τρύπα της μιζέριας, της γκρίνιας και να βρίζεις όλα όσα σου έχουν συμβεί, που εσύ δεν φταίς όπως πάντα. Ο άλλος είναι να δεις τις νέες προοπτικές, τους νέους δρόμους, τις νέες ευκαιρίες και γενικά να δεις ότι όλα είναι νέα, νέο γήπεδο, νέες συνήθειες, νέοι τρόποι επικοινωνίας, νέος τρόπος εργασίας, ακόμη και νέοι τρόποι σχέσεων.

από αρνητικά μπουχτίσαμε…

Μόνο έτσι μπορώ να το δω εγώ. Φτάνει η μιζέρια. Δεν είναι στο χέρι μου τι συμβαίνει με την πανδημία και πίστεψε ότι θες σχετικά με τις συνομωσίες, εγώ γελάω με αυτά. Είναι στο χέρι μου όμως να δημιουργήσω και να επηρεάσω το δικό μου μικρόκοσμο. Την σύντροφο μου, τα παιδιά μου, τη δουλειά μου και τους φίλους μου. Τα πάντα είναι ενέργεια και από αυτή έχω πολύ και καλή!

Είναι καιρός για αλλαγές λοιπόν. Είναι καιρός να περάσεις τα στάδια της αλλαγής για να φτάσεις στον στόχο σου, στον προορισμό σου. Εγώ πάω ήδη εκεί και να τα στάδια που πέρασα. Ελπίζω να σε βοηθήσω.

ας μην σπάσω αυγά τώρα

Άρνηση. Σε αυτό το στάδιο είσαι στη φάση του δεν κάνω κάτι, δεν χρειάζεται να αλλάξω κάτι, δεν βλέπω τον λόγο για αλλαγές. Βολεύτηκες, είτε είναι η σχέση σου είτε είναι η δουλειά σου.

χμ, μήπως κάτι πρέπει να κάνω

Σκέψη. Εδώ έχεις ήδη μπει σε στάδιο όπου αναζητάς, ερευνάς και ψάχνεσαι να καταλήξεις αν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Αν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι. Όμως δεν είσαι έτοιμος, αλλά είσαι προβληματισμένος. Ο σπόρος έχει φυτευθεί.

δοκιμάζω τα νέα νερά

Προετοιμασία. Έχεις αρχίσει να κάνεις κάποιες αλλαγές αλλά με την λογική της δοκιμής. Είσαι έτοιμος να δράσεις σε ένα μήνα πάνω κάτω. Το παρελθόν σε κρατά προς το παρόν, αλλά έχεις ήδη ξεκινήσει το ταξίδι.

ώρα για δράση

Δράση. Μπήκες σε νέους δρόμους, σίγουρα ανησυχείς τι θα χάσεις από αυτά που είχες, αλλά για τους επόμενους 6 μήνες είσαι 100% συγκεντρωμένος σε αυτές τις αλλαγές και στον νέο προορισμό. Αν μείνεις συγκεντρωμένος θα φτάσεις εκεί.

Aυτά τα στάδια έχουν εφαρμογή είτε αφορά τη δουλειά σου είτε μια προσωπική σου σχέση και αν σκεφτείς ότι για να περάσεις τα στάδια αυτά και να φτάσεις εκεί που θέλεις χρειάζεσαι 8-10 μήνες, τότε καλύτερα να ξεκινήσεις άμεσα αν δεν το έχεις ήδη κάνει.

Εγώ είμαι σε διαδικασία αλλαγών σε όλα τα επίπεδα εδώ και 1 χρόνο. Δουλειά, σχέση, φιλίες, ζωή, συμπεριφορά. Γενικά είμαι σε ένα γενικό “ρεκτιφιέ” (γελάω) που όμως έχει αρχίσει να μου βγαίνει. Επιτέλους !

Απομυθοποίησα την κρίση και την είδα ως ευκαιρία επανασχεδιασμού της ζωής μου. Θέλει χρόνο, υπομονή, θετική σκέψη και στόχο, αλλά γίνεται!

Φιλάκια.

Σ.

oops Food for Thought : “The secret of Change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new!”

oops Juke Box : Change – Tears for Fears “Change You Can Change…”

1 σχόλιο στο Καιρός για Αλλαγές !

  • […] σου είτε είναι να δοθείς σε μία σχέση. Είναι καιρός για αλλαγές ή για ακόμη μεγαλύτερο “δέσιμο”. Είναι μια […]

    20 Απριλίου 2021 at 17:02 Απάντηση
oops έχεις γνώμη, γράψε την εδώ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  • Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.