oops blog

Μελομακάρονα. Λαχταριστά, Μελωμένα & Τραγανά.

Μελομακάρονα. Λαχταριστά, Μελωμένα & Τραγανά.

Όταν πλησιάζουν οι γιορτές σίγουρα σκέφτεσαι 2 γλυκά. Κουραμπιέδες & Μελομακάρονα, Λαχταριστά, Μελωμένα & Τραγανά.

Αυτή η συνταγή είναι της μητέρας μου την οποία φτιάχνει τριάντα χρόνια τώρα. Είναι πανεύκολη με αγνά υλικά.

Υλικά
250 γρ αλεύρι φαρίνα
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ ζάχαρη
350 γρ Λάδι, ελαιόλαδο με αραβοσιτέλαιο
150 γρ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ  γαρύφαλλο
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
½ κ.γ baking soda
100 γρ σπασμένο καρύδι για γαρνίρισμα

Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μέλι
3 ξύλα κανέλας
5 γαρύφαλλα
Τις κούπες από το πορτοκάλι

Τρόπος παρασκευής
Βράζεις το σιρόπι για 6-7 λεπτά και το αφήνεις να παγώσει. Τοποθετείς το γάντζο για ζύμη στη κουζινομηχανή αν έχεις,  ανακατεύεις τα υγρά υλικά και προσθέτεις όλα τα στέρεα. Σε ένα λεπτό θα έχει γίνει μια μαλακή ζύμη.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς. Πλάθεις τα μελομακάρονα σε οβάλ ή στρόγγυλο σχήμα και το τοποθετεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πιρούνι πιέζεις και κάνεις ελαφρά σχήματα στα μελομακάρονα.
Ψήνεις για περίπου 25 λεπτά και αμέσως βυθίζεις τα καυτά μπισκότα στο σιρόπι για 15 δευτερόλεπτα, ή 25 αν τα θέλεις πολύ σιροπιαστά. Σουρώνεις καλά και πασπαλίζεις τα μελομακάρονα με το καρύδι.

Χρόνια Πολλά

Γιώργος Γεράρδος, Chef.

oops έχεις γνώμη, γράψε την εδώ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  • Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.