oops blog

Ξέρεις τα Blondies ?

Θα με ρωτήσεις τι είναι τα Blondies:  Ε λοιπόν είναι ‘αδέρφακια’ των brownies! Ονομάζονται έτσι απλά επειδή δεν περιέχουν κακάο ή σοκολάτα και το χρώμα τους είναι πιο ξανθό. Πολλές φορές γίνονται με λευκή σοκολάτα ή με καρύδα όπως σε αυτή τη συνταγή. Είναι ένα πολύ λαχταριστό γλυκό, τραγανό στις άκρες και μαλακό στο κέντρο.

Από μικρό παιδί λάτρευα τη καρύδα και την εξωτική γεύση της, μόλις λοιπόν βρήκα αυτή τη συνταγή και τη δοκίμασα, έγινε ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά. Ελπίζω να τη φτιάξεις και είμαι σίγουρος θα αρέσει σε μικρούς ή μεγάλους φίλους σου.

Όπως βλέπεις και στα υλικά, τα Blondies είναι γεμάτα θερμίδες και λιπαρά. Καλό είναι να κρατήσεις τις μερίδες μικρές αν βέβαια μπορείς να αντισταθείτε. Μπορείς επίσης να κάνεις διάφορες παραλλαγές. Δοκίμασε να βάλεις κομμάτια σοκολάτας αντί για βερίκοκα και  τριμμένο αμύγδαλο αντί για καρύδα. Απλά κράτησε τις ίδιες αναλογίες. Μια ακόμα super ιδέα είναι τα τρίψεις ένα κομμάτι, πάνω από παγωτό βανίλια, είναι υπέροχο!

Υλικά:

170 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. Καστανή ζάχαρη

200 γρ. Αλεύρι

150 γρ. Καρύδα τριμμένη

150 Ξερά βερίκοκα

2 Μεγάλα αβγά ή 3 μεσαία

1 κ.γ. Baking Powder

¼ κ.γ. Αλάτι

Τρόπος παρασκευής:

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνεις ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Συνήθως τα Blondies και τα Brownies ψήνονται σε τετράγωνο ταψί αλλά κάντο όπως σε εξυπηρετεί.

Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο της κουζινομηχανής σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Κατόπιν προσθέτεις τα αυγά και ξαναχτυπάς για 4-5 λεπτά ώστε το μείγμα μας να αφρατέψει.

Όση ώρα χτυπάς το μείγμα σου καβουρδίζεις τη καρύδα σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα.  Το καβούρδισμα θα κάνει τη γεύση της καρύδας πιο έντονη.

Προσθέτεις στο μείγμα της ζάχαρης το αλεύρι, τη καρύδα, τα βερίκοκα, το αλάτι και το Baking powder. Ανακατεύεις με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας και στρώνεις τη ζύμη στο ταψί.

Ψήνεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό όταν το θα βυθίσεις στο κέντρο. Αφήνεις να παγώσει καλά και κόβεις σε μικρά κομμάτια, τρίγωνα ή τετράγωνα.

oops…πολύ καλό!

 

 

OOPS SHOP

oops έχεις γνώμη, γράψε την εδώ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ Το προϊόν αφαιρέθηκε. Ακύρωση
  • Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.