oops blog

Τάρτα Φράουλα η Αγαπημένη!

Αγαπημένη μου τάρτα. Δες πως θα την ετοιμάσεις μόνος σου.

ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. βούτυρο αγελάδας

100 γρ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50ml Value

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

150ml Value

350 γρ. γάλα φρέσκο

150 γρ. κρέμα γάλακτος

80 γρ. ζάχαρη

40 γρ. κορν φλάουρ

1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κατά μήκος

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

500γρ. φράουλες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζυμώνεις μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Βάζεις τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνεις να κρυώσει στο ψυγείο για 1 μέρα. Κόβεις τη ζύμη στη μέση και την τοποθετείς ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, και την ανοίγεις με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 4 χιλιοστών. Στρώνεις μια φόρμα 24χιλ. να καλύψει καλά τον πάτο. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά.

 

Για την κρέμα βάζεις σε μια κατσαρόλα γάλα, κρέμα γάλακτος και βανίλια. Τα βάζεις στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύεις τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και το Value. Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνεις το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύεις. Αδειάζεις το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζεις το ανακάτεμα στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρεις από τη φωτιά και αδειάζεις την κρέμα σ’ ένα ταψί. Τη σκεπάζεις, και την αφήνεις να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει, αφαιρείς το κλωνάρι βανίλιας και ανακατεύεις να μαλακώσει.

Βάζεις την κρέμα στην τάρτα και διακοσμείς με φράουλες.

Έτοιμη

oops έχεις γνώμη, γράψε την εδώ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *